Novice spletnega mesta

Povabilo NIJZ k sodelovanju v raziskavi o zdravstveni pismenosti študentov v povezavi s covid-19

Povabilo NIJZ k sodelovanju v raziskavi o zdravstveni pismenosti študentov v povezavi s covid-19

by Deleted user -
Number of replies: 0

Drage študentke in študentje,

glede na aktualni razvoj koronavirusa SARS-CoV-2 so na internetu na voljo različne zdravstvene informacije, ki obravnavajo teme, kot so diagnoza, zdravljenje, zaščitno vedenje, preventivni ukrepi, aktualni statistični podatki in priporočila. Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje smo se odločili ponoviti raziskavo »Digitalna zdravstvena pismenost študentov v Sloveniji v času pandemije covida-19«, katere cilj  je pri študentih ugotoviti stopnjo digitalne zdravstvene pismenosti ter značilnosti vedenja pri iskanju spletnih informacij v povezavi s covidom-19.

Vabimo vas k sodelovanju v raziskavi, ki je dostopna na naslednji povezavi: https://anketa.nijz.si/ZPstudenti2 

Izpolnjevanje vprašalnika vam bo vzelo približno 10 minut. Anketa bo aktivna do vključno 31. januarja 2022. Več študentov kot bo sodelovalo v raziskavi, bolj relevantni bodo podatki. Varstvo podatkov je v skladu z GDPR, vaša anonimnost pa je zagotovljena. Podatki bodo šifrirani in varno shranjeni, obdelovali pa jih bodo le usposobljeni člani raziskovalne skupine.

V primeru morebitnih vprašanj se lahko obrnete na e-naslov: zapis@nijz.si.

Najlepše se vam zahvaljujemo za vaše sodelovanje.

Raziskava je del mednarodnega konzorcija za zdravstveno pismenost v povezavi s covidom-19 ter poteka v okviru projekta Dvig zdravstvene pismenosti v Sloveniji (ZaPiS), ki ga izvajata Nacionalni inštitut za javno zdravje in Ministrstvo za zdravje in se izvaja v okviru operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike. Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada (80%) in Republika Slovenija (20%).