Novice spletnega mesta

VABILO NA PREDSTAVITEV KNJIGE

VABILO NA PREDSTAVITEV KNJIGE

od Izbrisan uporabnik -
Število odgovorov: 0

Spoštovani,

vabimo vas na predstavitev knjige, ki jo je napisal naš predavatelj dr. Mitja Žagar. 

V četrtek, 23. junija ob 18. uri lepo vabljeni v Krater v Ljubljani, kjer bo dr. Žagar predstavil knjigo SLOVENIJA, KAKO NAPREJ?

Predlog ustavne, institucionalne in politične reforme, ki je letos izšla pri Inštitutu za narodnostna vprašanja in celovški založbi Drava.

Za prvo javno predstavitev knjige in razgovor o njej bi težko našli boljšo lokacijo od Kraterja (spletna stran: https://krater.si/si), ki kaže, kako se narava »znajde« v urbanem okolju in se v vsej svoji pestrosti »naseli« tudi v takšnih (po mnenju večine degradiranih) okoljih, kot je daljši čas zapuščena gradbena jama ob Dunajski cesti za Bežigradom v Ljubljani. Temeljna sporočila knjige so namreč, da moramo, če želimo omogočiti preživetje človeštvu in življenju na Zemlji nasploh v novem geološkem obdobju, ki ga opredeljuje prav vpliv človeka na naših dejavnosti na okolje in podnebje, in ga zato poimenujemo antropocen, temeljito razmisliti o svoji prihodnosti in prihodnosti našega planeta, predvsem pa o strategijah in politikah prihodnjega ekonomskega in družbenega razvoja.  Ob razpravi o splošnih vprašanjih v knjigi dr. Žagar predstavlja nekaj svojih predlogov za politične, institucionalne in ustavne reforme v Sloveniji in širše, s katerimi želi spodbuditi poglobljeno in strpno razpravo, ki bi lahko ponudila konstruktivne rešitve in bi omogočila potrebno soglasje za uresničitev nekaterih nujnih reform.

Lep pozdrav

Referat šole B&B