V e-učilnici predmeta Mednarodna blagovna menjava se nahajajo navodila v zvezi z izdelavo projektne naloge za 4. izpitno enoto poklicne mature.

Na tem mestu oddate prijavo naloge, izdelano nalogo v pregled oz. potrditev ter izdelano predstavitev projektne naloge v pregled oz. potrditev.

Priporočeni roki v zvezi s pripravo projektne naloge v okviru 4. izpitne enote POKLICNE MATURE po programu Logistični tehnik  za opravljanje mature v  spomladanskem roku (junij 2021) so:

20.04.2021 Oddaja PRIJAVE NASLOVA (TEME) projektne naloge v pregled oz. v potrditev.

10.05.2021 Oddaja izdelane PROJEKTNE NALOGE v pregled oz. potrditev.

07.06.2021 Oddaja PREDSTAVITVE PROJEKTNE NALOGE v pregled oz. v potrditev.

Priporočeni roki niso zavezujoči za udeležence izobraževanja, temveč veljajo kot priporočilo, v kolikor želijo pravočasno opraviti obveznosti za opravljanje mature (4.IE) v spomladanskem roku.

Pri izbiri naslova projektne naloge upoštevajte, da zaradi velikega števila prijav oz. projektnih nalog do nadaljnjega ne bodo potrjene posredovane prijave projektne naloge z naslovom s področja zavarovanja blaga in odgovornosti prevoznika v cestnem prometu.  Udeleženci izobraževanja lahko predlagajo - prijavijo druge naslove oz. teme s področja zavarovanj v mednarodni logistiki.Spletna učilnica iz predmeta matematika 1 in 2 za štud. leto 2020-21.

Vsebina:

  • kemija snovi: snovi in njihove lastnosti, varna uporaba snovi, raztopine in njihove lastnosti, zgradba snovi (atomi, elementi, molekule, ioni), periodni sistem elementov, zgradba trdne snovi, formule in imena spojin, kemijske reakcije, energijske spremembe, ...
  • kemija okolja: zrak, voda, tla, nafta in zemeljski plin, polimeri, …
  • kemija v prehrani: živila in hranila, ogljikovi hidrati, maščobe, aminokisline in beljakovine, druga hranila, …

Zakaj se učimo kemijo? Za boljše življenje :)  Več pa na predavanjih…

Pozdravljeni,

pri predmetu Podjetništvo in gospodarsko poslovanje si bomo pogledali osnove podjetniškega delovanja. Pri tem bomo pogledali osnovna področja poslovnega načrta.

Študijsko gradivo je osnova za študij. V njem je predstavljen tudi primer poslovnega načrta.