Trenutne razmere

Spoštovani, 

vlada RS je sprejela Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, katerega namen je preprečitev ponovnih izbruhov okužb in širjenja okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Veljati je začel v ponedeljek, 8. 11. 2021.

Odlok ureja izpolnjevanje pogoja PCT (prebolevnost, cepljenje ali testiranje), obvezno uporabo zaščitne maske (kirurške maske ali maske tipa FFP2), razkuževanje rok, medsebojno razdaljo in prezračevanje zaprtih prostorov.

Iz Odloka izpostavljamo odločbo, da za izpolnjevanje pogoja testiranja šteje tudi testiranje s HAG testi za samotestiranje. Študenti, ki ne izpolnjujete pogoja prebolevnosti, cepljenja ali testiranja, kot jih določa 2. člen Odloka, se obvezno testirate s testi HAG za samotestiranje v prostorih šole (v enakih intervalih – test HAG ne sme biti starejši od 48 ur). Opravljeno testiranje v prostorih B&B velja samo v prostorih B&B. Teste brezplačno dobite v lekarnah na podlagi kartice zdravstvenega zavarovanja in potrdila o vpisu.

Obenem vas pozivamo k spoštovanju sprejetih ukrepov ter spremljanje navodil, ki jih v zvezi z javnim zdravjem izdajajo pristojne institucije (NIJZ, ministrstva ...) 

Prilagamo nekaj navodil in usmeritev ter povezav do inštitucij, ki sprotno objavljajo bistvene informacije:

Aktualni podatki

Covid sledilnik

Za morebitna dodatna pojasnila smo vam na voljo preko telefona in e-pošte:

- Marija Demšar: marija.demsar@bb.si, 041 762 606

- Ana Penko: ana.penko@bb.si, 031 375 790

- Natalija Plankl, natalija.plankl@bb.si, 031 375 790

- Klemen Sušnik, klemen.susnik@bb.si, 041 704 497

- Polona Biba Drol, biba.drol@bb.si, 041 312 330

- Maja Zalokar: maja.zalokar@bb.si, 041 329 132

Spodaj in v priponki se nahajajo dodatna navodila za pravilno umivanje in dezinfekcijo rok ter higieno kašlja.